Opis Bloga





Ovaj blog isprva je služio da mogu i ja staviti avatar pokraj svojih komentara na blogove, ali izgleda da ću ipak podijeliti s vama "vječni sjaj ćuknutoga uma".
Sva prava su pridržana. Sva odgovornost prebačena je na vas
Za sve eventualne komplikacije i nuspojave,obratite se svome liječniku ili ljekarniku.

toxy2foxy@gmail.com

Fuck you Horatio, imam bolje cvikse



Prosinac 2012 (8)
Studeni 2012 (4)
Listopad 2012 (8)
Rujan 2012 (10)
Kolovoz 2012 (7)
Srpanj 2012 (12)
Lipanj 2012 (12)
Svibanj 2012 (16)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (2)
Studeni 2011 (7)
Listopad 2011 (12)
Rujan 2011 (11)
Kolovoz 2011 (7)
Srpanj 2011 (9)
Lipanj 2011 (13)
Svibanj 2011 (10)
Travanj 2011 (11)
Ožujak 2011 (6)

Knjige


Ove su me veselile, zamislile, okupirale, oduševile i nasmijale.



George R.R. Martin - Pjesma Leda i Vatre -


Douglas Adams - Vodič Kroz Galaksiju Za Autostopere


James Clavell - Kralj Štakora


Frank Herbert - Dune


Norman Mailer Krvnikova Pjesma


Leon Uris - Mila 18


Lois McMaster Bujold - Pustolovine Milesa Vorkosigana


J.M. Simmel - Može i Bez Kavijara


Dan Simmons - Hyperion


Guy Gavriel Kay - Lavovi Al Rasana


Isaac Asimov - Fondacija


Stephen King - Rose Madder


David Benioff - Grad Lopova


Terry Pratchett - Svijet Diska


Aldous Huxley - Vrli novi svijet



subota, 30.04.2011.

Kraljevsko dum dum!

Vidim ja da je cila nacija uzbuđena zbog Kraljevskog vjenčanja na engleskom dvoru party
Pišu se stvarnosti i alternativa, čestita se i slavi the Pir.
U sjeni toga pira, jedan je Kraljevski pir prošao nezapaženo namcor Sreća vaša da sam ja tamo bila i mogu prenijeti događaje smijeh
Dakle, dok je cila evropa, a i šire, pratila kraljevsko vjenčanje Kate i Wiliama (dugo nam živili i dobro se ševili), ja sam bila pozvana na jedan drugi Kraljevski pir. Pozivnica je došla od prike iz plemena Tvrdo, njihov princ nasljednik se odlučio napokon oženiti princezom iz plemena Oblo... destinacija-afrički kontinent.
Odmah da vam kažem, točno mjesto boravka je tajna, jer oni ne vole posjetitelje iz civilizacije, pa sam ja tamo došla preko veze i poznanstva s budućim kraljem. To je duga priča pa vas sad neću piliti s time.
Uglavnom, raspakirala se ja u kolibi, obukla tj. svukla robu, pokrila se sa par listića, i pravac proslava!
A na čistini u sred džungle baklje gore, antilope i ostali biljožderi se vrte na ražnju, pletene košare prepune voća.
Na stabla obješene košarice sa brzogrizom : pohani pauci, crvi u tuljcima od lista gorkovca, ličinke na naglo, skakavci u umaku od lukalista, mravi začinjeni slatkim sokom, itd itd... prava kraljevska gozba.
Oko čistine se nanizao bend pa dere po bubnjevima tam tam tam dum dum dum ritam.
Uzvanici sređeni tip top. Sise nauljene, guzovi opiturani plemenskim bojama, lica dovedena do savršenstva probodenim košćicama, pločicama i naoštrenim zubima naughty
A frizure su cijela mala umjetnička djela. Nema čega nema u kosi, od sušenih majmunskih očiju do zubi mladog lava. Svo bogatstvo i sjaj nakinđureni za taj velebni događaj !
Kraljica majka na počasnom mjestu sa Štapom vlasti u falusnom obliku (jebi ga, a da kakvi bi štap bija) ponosna, klima uzvanicima koji donose darove i maše okupljenoj svjetini.
Prolaze ispred nje vladari ostalih plemena i sjedaju na počasna mjesta, nešto niže visine od njenoga. Ona se blagonaklono smiješi savršeno naoštrenim zubima, što meni više izgleda kao da će ih smazat, ali šta ja znam kod nas su zubi miroljubivijeg oblika.
Uzvanici joj uzvraćaju naklone i osmjehe i zauzimaju svoja mjesta za početak proslave.
I eto ih, stiže novopečeni bračni par !!! rofl
Prika Tvrdobar opituran od glave do pete u boje svoga plemena, samo mu ona stvar neopiturana i mlati s desna na livo dok poskakuje i huhuče na vjenčani dumdum glazbenika. Svako malo zastane da se uzvanici dive onome što donosi u brak cerek Zastajkuje ispred svakog vođe plemena i zamaše bokovima da mu se Veličajnost zanjiše. Posebice to čini pred novom "svojtom", puncem i punicom. Tu se zadrži malo duže i dobro uvježbanim pokretima zdjelice napravi svojim Štapom užitaka savršenu osmicu u zraku. Punac i punica su oduševljeni, što se vidi iz toga što su ručno odmjerili i opipali dužinu,težinu i širinu i nakesili se od uha do.. pardon, njihovo pleme ima samo jedno uho(drugo uklanjaju po rođenju)... dakle, do druge strane gdje je prije bilo uho.
Sad kad je Tvrdobar "prošao" s komentarima tipa Sjajan Štap! Tvrdo Žezlo! Širitelj Dveri! i slično, i sjeo na Nemaviše stolicu, dolazi i princeza.
A to je tek bilo milina vidjeti. Mnogo je oko zasuzilo, mnogi se zubi iskesili, jednouhi se za uho držali, i mnogi se Štap užitka promeškoljio na svom mjestu, a nebrojeno ih se uspravilo na pozdrav ! ... I samo da znate, što se više Štapova podigne dok udavača prolazi, to će brak biti plodniji, berba bogatija, lov uspješniji i vladar i podanici sretniji!
Dakle kad je Dobrepolutke na vjenčani dumdum proplesala, sve njišući bokovima, vrteći guzom i njišući sisama prolomio se uzdah oduševljenja i dum dum dum bubnjeva je dostigao krešendo.
Nova se kraljica zaustavila pred starom, zanjihala bokovima, poskočila (pokazujući atribute), okrenula leđa i par puta razmaknula guzove.... stara kraljica je bila toliko zadovoljna viđenim da je izvadila krokodilovo oko iz kose i zakačila ga novoj kraljici (neću reći gdje, ali je bogme stajalo bez ispadanja).
A Dobrepolutke je prišla Tvrdobrome, poklonila se, uhvatila ga za Štap, on je uhvatio njeno uho, Veliki Vrač ( bi se isto najradije uhvatio za Štap, ali ne smi ) dakle Veliki Vrač je podigao nekakvu lubanju, promrnđao Riječi, i zalio mladence sokom "meda i ljubavi". Šta je točno u tom soku nezgodno je objašnjavati, ali se skuplja dugo vremena i samo najhrabriji ga uspjevaju skupiti. Ima neke veze sa krokodilom i sa pčelama. Ko koga i kako "muze" nije baš jasno, ali to čine samo najhrabriji, počesto jednoruki, ratnici naughty
I eto ga, ceremonija spajanja Tvrdobar sa Dobrepolutke je bilo gotovo!
Moglo se nastaviti sa dumdumdum tamtamtam gozbom,plesom i zabavom.
Šta da vam kažem, pića su bila dobro fermentirana, meso meko k'o duša, brzogriz neobičan ali hrskav,a voće sočno njamipartythumbup
Plesalo se do besvijesti (doslovno) ..kad je zora došla, tijela su ležala uokolo, isprepletena, raščupana, razmazanih boja.... (ma ja sam samo grickala skakavce i gledala,majkemi )

..I eto tako... dok ste vi gledali kočije, palače, čudne šešire, kockaste cipele, uglađene uzvanike i dvoje ukočenih mladenaca, ja sam bila na pravom Kraljevskom vjenčanju !!!
Budite pozdravljeni riječima plemena Tvrdo : Ku hur rare as dum dare ! u prijevodu : Koliko tvrdo, toliko sretno !



Vrač Biotvrd-proveo cilo veče uvjeravajući žene iz drugih plemena
da je ime dobio zbog ovih biljaka po sebi



| komentari (11) | print | # |

<< Arhiva >>


Komentari On/Off

Linkovi


spacetelescope.org
timescapes.org
devianart.com
dnevnik.hr
javno.hr
AJB.net



Svaka od ovih pjesama ima posebno značenje za mene.
One su ja pjevasretancrysmokin